Ghiveci de legume

de Rocsi in Mancaruri de legume, 20 Oct 2011 | 7101 vizualizari

 

Foarte potrivit pentru o zi de post sau ca si garnitura ,langa o bucata de carnita;)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 ardei galbeni
  • 2 ardei kapia
  • 2 gogosari
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Mai intai ne pragatim toate legumele.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel.

Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele.

Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem in doua,ii curatam de toate semintele ,apoi ii taiem bucatele potrivite.

Rosiile le spalam,le curatam de coaja si le taiem cuburi.

Punem uleiul intr-o cratita(nu foarte mare)la incins.

Adaugam ceapa si o inmuiem 2-3 minute.

Apoi adaugam toti ardeii,peste ceapa si ii lasam si acestia 2-3 minute.

La urma adaugam rosiile si dovleceii.

Ii tragem si pe acestia putin in ulei,apoi adaugam putina apa.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Invartim din cand in cand,si mai punem cate putina apa,dar calda.

Cand legumele sunt bine facute,punem pasta de tomate ,omogenizam si mai lasam 2-3 minute pe foc.

Cand este gata inchidem ochiul aragazului,iar deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus